La recompensa la trobem en l´esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa.

La recompensa la trobem en l´esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa.
La recompensa la trobem en l´esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa.

SURF SHOP L´ESTARTIT

SURF SHOP L´ESTARTIT
SURF SHOP L´ESTARTIT

diumenge, 2 de gener del 2011

LES AGULLETES

són dolors musculars que apareixen després d´entrenaments forts, canvis d'entrenaments, primers entrenaments després del període de vacances o repòs. Aquests músculs produeixen àcid làctic com a productes de rebuig, en refredar el múscul després de l'entrenament, aquest líquid se solidifica barrejant entre els feixos de fibres musculars. També solen sorgir en un augment de temperatura durant l'exercici (necrosi a 38-48 º C).
SÍMPTOMES.-
Dolors musculars i dificultats per realitzar recorreguts complets del moviment d'alguna articulació (per exemple, si es produeixen en els bíceps, de vegades és impossible estirar el braç completament). Si es produeix microdesgarraments, el dolor pot ser intens. Apareixen generalment un dia després de realitzar l'esforç, apreciant rigidesa muscular important i dolor generalitzat dels grups musculars treballats en realitzar qualsevol moviment on intervinguin aquests i desapareixent aquests  al cap de 3 o 4 dies.
CAUSES.-
Hi ha dues teories sobre les causes que les provoquen:
- Teoria de l'àcid làctic o de lesió metabòlica: es puna acumulació d'àcid làctic durant el període d'activitat muscular, per metabolització incompleta de la glucosa.
- Teoria del sobreesforç mecànic. Aquesta teoria ha anat adquirint més importància. Es produeix una lesió mecànica a la zona de les cèl lules musculars i teixit conjuntiu muscular
TRACTAMENT.-
En estat agut, durant els 3 primers dies s'ha d'abstenir de realitzar exercicis d'estirament intensos. Les mesures més recomanables durant aquest període són:
 Banys calents amb essència de romaní, àrnica o sàlvia.
 Massatge suau de renovació venosa.
Estiraments musculars suaus.
Es recomana en esportistes novells el continuar realitzant exercici moderat després d'aparèixer les agulletes, tot i que mai de major intensitat a l´exercici que les van produir fins a la desaparició de les mateixes.
PREVENCIO.-
Si no estàs en forma, evitar que les primeres sessions d'entrenament siguin molt intenses. En general, evitar els augments bruscs d'intensitat de l'exercici, estiguis en forma o no.
 A diferència d'altres lesions, l'escalfament no té efecte amb vista a evitar-les o disminuir-. Hi ha persones tan en baixa forma que només l'escalfament i els produirà.

Info treta d´AQUI

1 comentari:

  1. Els últims estudis cièntifics es mostra que no hi ha cap relació amb l'àcid làctic i els DOMS (cruiximents) aquests són provocats a causa de diversos microtraumatismes de les facies musculars. O sigui que els tenim DOMS (agulletes) perque hem trencat els nostres músculs.

    ResponElimina